طلا و جواهر

بازگشت ۷ سازه طلایی تاریخی غنا به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار از آمریکا

مجموعه آنتیک که شامل چند سازه طلایی تاریخی مربوط به تاریخ غنا بود پس از ۵۹ سال از موزه کالیفرنیا خارج شد.

موزه تاریخ فرهنگی ایالات متحده که از سال ۱۹۶۳ در محوطه دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس ساخته شده است، سرانجام رضایت داد ۷ سازه طلایی تاریخی مربوط به تاریخ کشور غنا را به این کشور تحویل دهد. این موزه بسیاری آثار فرهنگی و سازه‌های جواهرات تاریخی مربوط به قاره‌های آفریقا و آسیا را در خود جای داده است که در میان این سازه‌ها، جواهراتی مربوط به دوران «امپراتوری آشانتی» در غرب آفریقا نیز به چشم می‌آمد.

امپراتوری آشانتی که در فاصله سده‌های هجدهم تا بیستم غرب آفریقا، گسترده از غنای امروزی تا ساحل‌عاج و توگو را در بر می‌گرفت، سال ۱۹۰۰ در جریان جنگ‌هایی با بریتانیا خسارات بسیاری متحمل شد و بسیاری از جواهرات سلطنتی این خاندان و امپراتوری همزمان با تلاش این کشور برای استقلال به سرقت رفت و به موزه لس‌انجلس اهدا شد. ملکه «یا آشانتوا» در این جنگ رهبر این امپراتوری بود که امروزه یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین شخصیت‌های تاریخ غنا است.

این جنگ به نبرد «صندلی طلایی» شهرت یافته که مقصود از نام‌گذاری، اشاره به تخت سلطنتی خاندان آشانتی دارد. در جنگ سوم آشانتی و بریتانیا، چندین سازه طلایی تاریخی از مردمان غنا به غنیمت گرفته شد و به بریتانیا رفت که برخی از سال ۱۹۶۵ در این موزه نگه‌داری می‌شدند و سرانجام در حالی که هم‌اکنون نظام حکومتی غنا پادشاهی دموکراتیک مبتنی بر قانون اساسی است، مجموعه ارزشمند تاریخی‌اش را به کشور بازگردانده است.

بیشتر بخوانید: راز طلا دزدی کلاغ‌ها چیست؟

در پایان جنگ معاهده‌ای امضاء شد که پادشاهی آشانتی را ملزم به اهدای ۵۰۰۰۰ اونس طلا به ملکه ویکتوریا به‌عنوان خسارت می‌کرد که شامل هزینه‌های حمله بریتانیا به این منطقه بوده است؛ با قیمتی بالغ بر ۲۰۰۰ دلار برای هر انس طلا. امروزه این مجموعه بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار ارزش دارد که نیم قرن پس از به سرقت رفتن جواهرات، در حراجی لندن به یک مجموعه‌دار بریتانیایی فروخته شد و او نیز این مجموعه سازه طلایی را به موزه کالیفرنیا اهدا کرد.

در بیانیه رسمی موزه تاریخ فرهنگی ایالات متحده نوشته شده است: «این موزه در مقابل تاریخ کشورها مسئول است و موزه تاریخ فرهنگی ایالات متحده، خود را نگهبان موقت اشیای تاریخی می‌داند که در این مکان به مدت سال‌ها نگه‌داری شده‌اند. در مورد سازه‌هایی که با خشونت یا اجبار از صاحبان اصلی‌شان در طول تاریخ گرفته شده‌اند، این مجموعه مسئولیت دارد تا تمام توانش را برای بازگرداندن آنها به صاحبان اصلی‌اش به کار بگیرد.»

\

این مجموعه شامل ۷ سازه طلایی تاریخی آنتیک تحت عناوین «هم‌زن دم فیل»، «چهارپایه سلطنتی»، «گردنبند سلطنتی»، «دستبند سلطنتی»، «پابند سلطنتی ساخته شده از الیاف طلا و بند ناف»، «زیور چهارپایه» و «آسپیم، صندلی زینتی» است که موزه تاریخ فرهنگی با رضایت حکومت غنا، این مجموعه را اسکن و چاپ سه‌بعدی کرده تا ماکت‌هایی از آنها را همچنان در ویترین‌هایش برای آشنایی علاقه‌مندان به تاریخ غرب آفریقا نگه‌داری کند. در ادامه، تصاویر این ۷ سازه طلایی تاریخی غنا را مشاهده می‌کنید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *